Ervaring Mucki

Van de eigenaren van Mucki, een 10 jarige Border terrier, kreeg ik onderstaande mail:

Lieve Aike,

Op Donderdag 30 januari ben ik verkeerd uit de auto gesprongen – mijn baasje stond voor de deur, en ik dacht ik spring er wel even langs. Dit ging helemaal mis. Toen ik opstond, hingen mijn achterbenen erbij en ik heb me met zeer veel moeit naar binnen gesleept. Ik kon niet meer op mijn achterbenen staan, zelfs opstaan – op laminaatvloer – ging niet meer. Mijn baasje heeft overal matjes voor mij neergelegd, zodat ik in ieder geval af en toe kon opstaan, ha ha!
Mijn baasje gelijk met mij naar de dierenarts gegaan, deze constateerde rugbeschadiging en schreef mij vieze pijnstillers voor (Rimifin 50mg) Na 10 dagen zou ik terug moeten komen en zouden er foto, s gemaakt moeten worden.
Gelukkig heb ik een baasje die weet hoe slecht deze pijnstillers zijn, o.a. voor de lever en de nieren – en is toen gaan zoeken naar “Behandeling”.
Zelf heeft hij goede resultaat gehad van Chiropractie en is zodoende via Internet bij Aike (Osteopathie voor dieren)

Op Donderdag 13 februari heb ik de 1e behandeling van jou gehad – hetgeen ik als prettig en ontspannend heb ervaren. Toen jij weg was heb ik bijna 3 uur in “coma’ gelegen. Ik was weg van de wereld, mijn baasje zag mij nauwelijks ademen – én toen ik wakker werd, was ik volledig ontspannen en voelde mij stukken beter.

Mijn baasje heeft zich keurig aan jouw voorschriften gehouden en dat heeft mij goed gedaan, n.l.:

  • 2 weken rustfase
  • 4 weken opbouwende fase – beetje bij beetje wat meer mij laten bewegen en af en toe een beetje spelen.

Op Donderdag 9 april heb ik de 2e behandeling van jou gehad – Je kon al zien dat het stukken beter met me ging. Deze 2e behandeling heb ik als nog prettiger ervaren. Zelfs tijdens de behandeling ben ik van ontspanning in slaaap gevallen. Na de behandeling heb ik nog kort geslapen, en voelde mij stukken stukken beter.

Wederom heeft mijn baasje zich aan jouw voorschriften gehouden, zoals hierboven omschreven.

Op Vrijdag 9 mei heeft mijn baasje mij laten trimmen – dit is de laatste 5 % van mijn herstel geweest, omdat ik nodig geplukt moest worden én haren tussen mijn tenen had (die ik niet eerder kon laten knippen vanwege de pijnen)
Het gaat nu vrijdag 30 mei weer als vanouds.

  • Ik ren weer naast de fiets van mijn baasje
  • Mijn baasje laat me weer veel uit en speelt weer veel met mij.
  • Ik loop af en toe ook weer de trap op en neer, nog iets minder als voorheen, echter dat komt wel weer.

Aike ik hoop dat jij andere honden net zo goed kunt helpen als hoe je het bij mij hebt gedaan.

Nogmaals ik ben je zeer dankbaar voor de behandelingen én de adviezen die je mijn baasje tussendoor per mail en telefoon hebt gegeven.

Veel liefs van Mucki – de border terriër.

PS: Jouw voorstel om mij jaarlijks een “preventieve onderhoudsbeurt’ te geven, wil mijn baasje laten doen. Hij belt je dan wel.