De nabehandeling

Het effect van de behandeling kan direct merkbaar zijn, maar ook pas na enkele weken. Het lichaam van het paard kan zich nog tot 6 weken na de behandeling aanpassen. Onderstaande opbouw is een algemene richtlijn. Aangezien ieder paard anders is en dus ook anders op de behandeling kan reageren, wordt deze opbouw altijd individueel voor elk paard aangepast.
In de nabehandeling maken we een onderscheid in 3 fases:

Fase 1, Rustfase:

Het paard niet rijden, maar wel zoveel mogelijk vrij laten bewegen.

  • Weidegang
  • Paddock
  • Stappen aan de hand
  • Stapmolen
  • Longeren in stap (max. 20 minuten)

Fase 2, Ontspannen fase:

Ook in deze fase is vrij bewegen (net als in de rustfase) nog heel belangrijk!
Daarnaast kan in deze fase het rijden weer rustig opgepakt worden. Het paard kan voelen alsof het uit balans is, laat het op eigen benen lopen en wennen aan het nieuwe evenwicht in het lijf.

  • Deze fase 3 á 4 keer 20 minuten stappen aan de lange teugel, dus voorwaarts- neerwaarts stappen.

Fase 3, Progressief opbouwende fase:

De behandeling heeft zijn inwerking gehad en het paardenlichaam heeft de kans gekregen zich door rust en ontspannen arbeid te ontdoen van afvalstoffen en de balans in het lichaam weer te herstellen.

  • In deze fase kan weer naar een normale training toegewerkt worden, de nadruk blijft hierbij eerst op het voorwaarts-neerwaarts rijden vanuit de achterhand. Tevens is het belangrijk om nog veel te stappen

Na 6 weken:

Zes weken na de behandeling zullen we het resultaat van de behandeling telefonisch evalueren. Ik vraag je dan ook om mij na zes weken te bellen, zodat we een en ander kunnen overleggen. Soms blijkt één behandeling voldoende te zijn, maar dit is niet altijd het geval. In overleg wordt dan een nieuwe afspraak gemaakt.