Tuigen

In mijn praktijk adviseer ik hondeneigenaren regelmatig om over te stappen van een hals band naar een Y-tuig. Ik merkte al snel dat er zoveel aanbod is qua tuigen dat het voor hondeneigenaren een hele opgave is om door de bomen het bos te zien.
Ze krijgen vaak veel goedbedoelde adviezen van andere hondeneigenaren over een tuig dat bij hun hond perfect past, maar helaas wil dit niks zeggen over de pasvorm voor andere honden. Elke hond is uniek qua bouw, bespiering etc.

Daarom heb ik het Perfect Fit Harness opgenomen in het assortiment van mijn praktijk. Een perfect passend tuig voor iedere hond (of kat). Dit tuig is in principe geschikt voor alle honden, groot of klein, en ideaal voor honden met  nek- en rugklachten.

De voordelen van het tuig:

  • Geeft bewegingsvrijheid voor de schouders en belemmerd daardoor de beweging niet, wat belangrijk is in de preventie van blessures.
  • Het zit niet te hoog in de keelstreek en drukt dus niet de luchtwegen dicht.
  • Het aangrijpingspunt van de riem zit niet te ver naar achteren. Wanneer dit aangrijpingspunt namelijk te ver naar achter zit bevorderd dit vaak het trekken
  • Het tuig kan los geklikt worden waardoor het niet over het hoofd hoeft en de honden geen poot op hoeven tillen (ook fijn voor oudere honden).

Het Perfect Fit Harness bestaat uit 3 verschillende onderdelen (top, front, girth) die ervoor zorgen dat het tuig precies op maakt gemaakt kan worden. Is één van de onderdelen te groot of te klein dan kun je gemakkelijk een ander onderdeel eraan klikken. Daarnaast zijn er 4 verschillende series voor grote tot hele kleine honden.

Voor meer informatie over de tuigen of een gratis pas consult kun je vrijblijvend contact met mij opnemen .

Tuig