Even voorstellen

Mijn naam is Aike Kraaijenvanger, geboren en getogen in Groenlo en sinds enige tijd woonachtig in Lichtenvoorde. Als klein meisje was ik al gek op dieren en zo wist ik al vroeg dat ik later met dieren wilde gaan werken.

Als 11 jarig meisje ben ik met pony rijden begonnen. Tijdens mijn ponytijd heb ik zowel de dressuur- als de springsport beoefend. Op 15 jarige leeftijd heb ik de overstap naar de paarden gemaakt, dit heb ik gedaan met mijn eerste eigen paard genaamd Tanja (v. Don primaire). Met deze merrie heb ik zowel gesprongen, gecrosst en dressuur gereden.

In 2005 ben ik aan mijn opleiding tot humaan fysiotherapeut begonnen op de Saxion Hogeschool in Enschede, met als doel een vervolgopleiding dierfysiotherapie te doen.
Terwijl ik nog bezig was met de opleiding fysiotherapie kwam ik voor het eerst in contact met de osteopathie. Mijn eigen paard kreeg rugproblemen en we hebben dit laten behandelen door een osteopaat. Ik ben me hierdoor gaan verdiepen in de opleiding osteopathie voor dieren en mijn interesse was gewekt. Met name het zoeken naar de oorzaak van een probleem, deze behandelen en daarna gebruik maken van het zelfherstellend vermogen van een lichaam om weer in balans te komen sprak mij erg aan.

Uiteindelijk besloot ik na mijn opleiding tot humaan fysiotherapeut verder te gaan met de opleiding tot osteopaat voor dieren. Deze heb ik gevolgd bij het ICREO (International College for Research on Equine Osteopathy). Hier ben ik september 2009 mee begonnen en dit heb ik in augustus 2012 met goed gevolg afgerond.

Naast mijn werkzaamheden in mijn eigen praktijk werk ik met veel plezier als fysiotherapeut in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk.