Ervaringen Judith Hukker

Judith Hukker over haar bijrijdpaard Tristan en over Aike Kraaijenvanger Osteopathie voor Dieren:

Andre Weg is de eigenaar van Tristan (16 jaar) en heeft mij gevraagd of ik Tristan wil rijden, dit heeft twee voordelen. Andra heeft een zeer druk bestaan en daardoor niet altijd voldoende tijd om te rijden en ik kan op deze manier toch lekker ontspannen rijden, zonder dat daarvoor een vaste tijd gepland staat. Vooralsnog wordt Tristan alleen recreatief gereden, als de tijd het toe laat gemiddeld twee keer per week. Daarnaast rijdt Andra’s dochter Tristan gemiddeld twee keer in de week. De rest van de week staat hij heerlijk in de wei met Rick, de pony van de dochter van Andra.

Tristan had een erg stugge achterhand en moeite de achterhand voldoende actief in te zetten tijdens het rijden. Dit probleem was toegenomen na een heftige koliek aanval. Hierdoor was Tristan moeizaam voorwaarts te rijden en had hij moeite stelling en buiging te maken en behouden tijdens het rijden, met name naar de rechter kant. Bij onderzoek door Aike bleek er een forse blokkade te bestaan; niet alleen in de wervelkolom ter hoogte van de achterhand, maar ook in de hals, met name bij het buigen naar rechts.

Na de behandeling werd het rijden met Tristan op advies van Aike weer rustig en met name ontspannen opgebouwd. Tristan had duidelijk even wat moeite met het vinden van een nieuw evenwicht in zijn lichaam, maar is nu een stuk makkelijker voorwaarts te rijden. Ook is hij makkelijker en met veel minder druk in staat stelling en buiging te behouden tijdens het rijden. Daarnaast lijkt Tristan vrolijker, actiever en meer ontspannen tijdens het rijden. Een enorm verschil! Mocht ik opnieuw twijfels hebben over het bewegen van Tristan dan zal ik zeker opnieuw een afspraak maken.