Ervaring Tom en Alice

Alice Kannegieter en Tom de Ron over hun hond, Jan, en over Aike Kraaijenvanger Osteopathie voor Dieren:

Onze Jack Russel Jan is inmiddels 8 jaar. We hebben hem als pup gekregen en hij was vanaf het begin al erg dol op een tennisbal. Zelfs het eten liet hij hiervoor staan en ook de beloningbrokjes konden het niet winnen van de bal.

Tijdens zijn favoriete spel ging het helemaal mis. Hij wilde de bal uit de lucht opvangen en maakte hier zoals gewoonlijk een hele show van door flink hoog te springen en te draaien met zijn onderlichaam. Alleen dit keer begon hij te janken, hij viel op de grond en jankte nog twee keer. Hierna bleef hij liggen. Zijn achterlijf deed niks meer.

Volgens de dierenarts was er een kans dat het vanzelf over zou gaan. Een andere optie was een operatie. Helaas ging het niet vanzelf over en een operatie was te duur. Ze gaven ook geen garantie dat een operatie de problemen zou verhelpen.

We gingen opzoek naar alternatieven. We hebben veel op internet gezocht, totdat onze schoonzus ons met Aike in contact bracht.
Na de eerste behandeling ging het elke dag een klein beetje beter met Jan. Na zes weken kon Jan bijna alles weer, behalve z’n poot op tillen tijdens het plassen en natuurlijk niet meer achter de bal aan.

Inmiddels is Jan goed hersteld, hij plast soms met z’n poot omhoog en kan ook weer achter de bal aan. We doen dit echter niet meer zo vaak en zo lang. Je kunt dan namelijk zien dat hij zijn achterlichaam nog niet helemaal onder controle heeft. Als hij iets moet ontwijken lukt dit wel met zijn voorkant maar knalt vervolgens met zijn achterkant alsnog ertegenaan.

Wij zijn echter meer dan tevreden en hadden niet durven dromen dat hij nog zo zou opknappen!
Onze ervaring is dus zeer positief en wij hebben inmiddels al meerder mensen haar adres doorgeven en ook die mensen hebben zeer goede ervaringen met Aike.