Ervaring Familie Wevers

De familie Wevers over hun paard Bandolero en over Aike Kraaijenvanger Osteopathie voor Dieren:

fam wevers 2Onze prachtige, lieve, 8 jarige Bandolero (kruising PRE-Arabier) is nu 2,5 jaar bij ons. Hij komt uit Spanje, toen we hem kochten was hij net een paar dagen in Nederland. Hij is Spaans afgericht en opgeleid, dat betekent dat hij gewend was om hoog opgericht te lopen, vaak met de neus te diep en achter de loodlijn. Er was meer aandacht gegeven aan het plaatje dan aan een goede basis. Zo kende hij bijvoorbeeld al de Spaanse pas, maar kon hij niet goed omgaan met uitstappen aan de lange teugel. Het barokke zit er dus duidelijk in.
We rijden er dressuurmatig mee (momenteel L1) maar gaan ook regelmatig op buitenrit.

Wij hebben met ons vorige paard hele goede ervaringen met de osteopathie door Aike en wilden dit sowieso ook met ons nieuwe paard. We hadden al begrepen dat jonge paarden er vaak veel baat bij hebben, o.a. omdat ze nog in de groei zijn. Voor ons al reden genoeg om Aike te vragen om Bandolero te checken en waar nodig te behandelen.
Daarnaast was het ons opgevallen dat Bandolero zijn staart scheef droeg, en er dus waarschijnlijk iets niet goed zat in zijn rug.

fam wevers 1Aike bevestigde onze vermoedens en heeft Bandolero op meerdere plekken behandeld, o.a. bij zijn nek, schoft, de ruggenwervels en zijn bekken. Daarbij vertelde ze ons dat Bandolero zijn rug veelal hol trekt, voornamelijk door de Barokke houding. Hij moest gaan leren zijn neus meer “eruit te steken” tijdens het rijden en niet achter de loodlijn te gaan lopen. Dit was waar wij ook al mee aan de slag waren gegaan, en de behandelingen van Aike hebben daar aan bijgedragen.

Na deze eerste behandeling is Aike na een paar maanden weer gekomen en daarna nog twee keer na ruim een half jaar.
Elke keer is Bandolero er zichtbaar op vooruitgegaan, wat betreft souplesse en ruimte in zijn lichaam, het (recht) dragen van zijn staart en het (her)vinden van zijn balans.
De behandelingen zelf zijn erg fijn, prettig en ontspannend voor het paard. Onze beide paarden vonden het altijd fijn als Aike met ze aan de slag ging. En voor ons is het leuk en leerzaam om naar te kijken! Aike geeft duidelijke uitleg en gaat heel natuurlijk en plezierig met de paarden om. Wij begrijpen steeds beter de inwerking van de ruiter op het gestel van het paard.

Wij zijn erg blij met de osteopathie, en in het bijzonder met Aike!