Ervaring Lianne Langenkamp

Lianne Langenkamp over hun hond Sunny en over Aike Kraaijenvanger Osteopathie voor Dieren:

hond sunny Lianne langenkampSunny is een echte acracalabrador (labrador x podenco) van 3 jaar en is nu iets meer als een jaar bij ons. Ze is afkomstig  uit een Spaans asiel, waar ze aan is afgestaan. Ze heeft een asielleven gekend van ongeveer een jaar. Het bekende verhaal, van op slag verliefd worden, is ook hier van toepassing.  Doordat ik beeldmateriaal had, kon ik zien dat Sunny fysiek al klachten had, wat voor ons geen reden was om niet te adopteren natuurlijk. Eenmaal in Nederland aangekomen ga je keuzes maken op prioriteit. De eerste prioriteit is haar laten wennen, met haar trainen (gehoorzaamheid) en een vertrouwensband opbouwen. Alles was namelijk nieuw voor haar. Ze was wat te zwaar en liep veelal maar mee tijdens de wandelingen. Terwijl je van een 3 jarige kruising labje, meer energie zou verwachten. Voor ons ook een teken dat er iets niet lekker zit onder dat velletje natuurlijk. Al snel na aankomst in Nederland merkten we ook dat we haar achterhand niet mochten aanraken. Het was niet zo dat dat ze beet of iets dergelijks maar ze liet duidelijk zien dat aanraking daar niet prettig was. Ook bij overprikkeling of stress sloeg dat overduidelijk op haar achterhand. Omdat ik zelf veel met honden werk als kynologisch masseur en NEI therapeut, zijn we na een gewenningsperiode op fysiek vlak met Sunny aan de gang gegaan. Sessies met NEI therapie om haar stress en angsten te reduceren en sessies bewust aanraken om haar gerichte aanraking te laten leren ontvangen. Pas toen ik, als eigenaar, goed aan haar achterhand kon komen heb ik contact gezocht met Aike. We kennen elkaar nog van eerdere succesvolle  behandelingen op onze 13 jarige senior Yara.

Mijn doel was om de doorstroming en bloedsomloop naar Sunny haar achterhand (staart/billen/poten) weer op gang te krijgen. Zodat ze letterlijk alles wat ze daar opsloeg aan eerder opgedane trauma en emotie los kon laten. En dat Sunny leerde dat vreemde behandelende, in plaats van aaiende handen, ook prettig kunnen zijn. Ja Aike was hier voor Sunny ook even proefkonijn!  De eerste behandeling van Aike was er één vanuit het boekje. Zo mooi om te zien hoe snel Sunny Aike vertrouwde en de behandeling gedurende de sessie steeds beter toe liet. En na de eerste keer was er al zoveel werking! Sunny haar gang wiebelde nog een dag, maar daarna voelde ze zich een stuk soepeler en ook zo vrolijk. Nu rende Sunny een afstand wel 4 keer in plaats van naast met me mee te sjokken.

Bij de 2e behandeling heeft Aike dieper op haar kunnen werken en dat had zo snel effect! Eindelijk begon ze haar oude bruine asiel-haren op haar staart te verliezen en er kwam een mooi zwart staartje voor terug (wat mij vertelde dat eindelijk die doorstroming goed op gang was gekomen!).
Ook kregen we groen licht om het lopen naast de fiets op te gaan starten, waar we nu druk mee bezig zijn. En over het aanraken op de achterhand, dat gaat nu zo goed dat ze zelfs haar bipsje zo draait dat de kinderen haar even lekker moeten krabbelen bij haar staartaanzet. Ook duidelijke taal dus. Over een aantal maanden komen we weer terug bij Aike en ik weet nu al dat Sunny enorme sprongen gemaakt heeft, op zowel fysiek als emotioneel vlak, met de dankbare ondersteuning van Aike!